Poruka u boci plutala 21 godina morima, sada će biti vraćena autorici

Nakon 21 godina što je plutala svjetskim morima poruka u boci biti će vraćena osobi koja su je krajem prošlog stoljeća bacila u more. Autorica poruke je tada osmogodišnja Courtney  Stevenson koja ju je pustila u more u lučkom gradu Picton na Novom Zelandu. 21 godinu kasnije bocu s porukom je pronašao Richard Goomes dok je šetao plažom na udaljenim otocima Chatham, istočno od Novog Zelanda. Boca je do tamo prešla 800 kilometara.

„Iznenadio sam se koliko je stara. Tko zna, možda je bila do Antarktike i nazad“m rekao je Goomes za Internet portal Stuff koji je i prenio priču.

Nakon što je pronašao bocu Goomes je pokušao kontaktirati Stevenson preko broja telefona kojeg je zapisala u poruci koja se nalazila u boci. Međutim, tada su shvatili da ta linija više ne postoji pa su autoricu pokušali pronaći preko društvenih mreža. Pronašli su je nakon 12 sati. Stevenson je na Facebooku objavila kako ne može vjerovati da je njezina poruka pronađena.

„Krasan čovjek na otocima Chatham naišao je na poruku u boci koju sam poslala s male plaže Shelley u Pictonu kada sam imala osam godina. Najslađa stvar ikada. Oduševljena sam što su me pronašli“, napisala je Stevenson na svome profilu.

STUFF.CO.NZ/IVAN MATIĆ