Pomozimo da Lucija ozdravi i ponovno normalno živi

Foto: Privatna fotografija

VINKOVCI, Građani Vinkovaca i okolice u utorak, 2. veljače, imaju priliku još jednom pokazati svoje veliko srce i spremnost da pomognu ljudima u nevolji. Naime, toga dana u prostorijama Crvenog križa, u vremenu od 14. do 19. sati, organizira se akcija dobrovoljnog darivanja krvi u sklopu koje je svim ljudima dobre volje omogućeno registrirati se kao dobrovoljni donori koštane srži.

Radi se o akciji koju je pokrenula Lidija Šuvaković za potrebe liječenja svoje kćerke Lucije koja se već dva mjeseca nalazi u Zagrebu gdje se liječi od leukemije. Inače, Lucija je učenica 1. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca u Vinkovcima. Liječenje je pokazalo kako joj kemoterapije više ne pomažu te da joj je neophodna transplantacija koštane srži kako bi ozdravila i ponovno veselo trčala po kući i dvorištu, družila se s prijateljima i normalno živjela.

Preostalo je još šest do osam tjedana do transplantacije za naći donora, pa se pozivaju svi koji su zdravi, bez nekih kroničnih bolesti, u starosti od 18 do 40 godina da se registriraju i pomognu da se Lucija sretno vrati kući. Zbog epidemioloških mjera potrebno je nazvati Crveni križ na broj telefona 032/332 523 i dogovoriti termin za utorak. Očekuje se kako će Vinkovčani još jednom pokazati svoje veliko srce i tako pomoći da ova hrabra djevojčica ozdravi.