Političari građanima, povodom Uskrsa, dijeli pisanice, svježa jaja, slatkiše, pakete…

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Već tradicionalno su neke političke stranke koje djeluju u Vukovaru na Veliku subotu, dan prije najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, u središtu grada građanima dijelili pisanice, svježa jaja, slatkiše, paketiće za djecu…  

„Dan uoči Uskrsa tradicionalno, kroz druženje, građanima poklanjamo pisanice ali i letke i upaljače. Podjelu smo organizirali na više lokacija. Svim sugrađanima želim da Uskrs provedu u miru i zadovoljstvu kao i da taj dan ne provedu samo u jelu i piću nego i kroz druženje s najmilijima i mislima o Uskrsu i kršćanstvu“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika i na idućim lokanim izborima.

Podsjetio je i kako su vikend prije za najmlađe organizirali potragu za pisanicama.

U središtu Vukovara pisanice su građanima dijelili i članovi vukovarskog HDZ-a predvođeni predsjednikom podružnice Nikolom Mažarom koji je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Vukovara.

Foto: Ivan Matić

„Na Veliku subotu tradicionalno bojamo i kuhamo jaja kao simbol obnove prirode i novoga života. Građanima smo dijelili pisanice, a za najmlađe smo osigurali i uskršnjeg zeca. Zaželio bih svim građanima sretan Uskrs i da ovaj najveći kršćanski blagdan provedu u krugu obitelji i najmilijih“, rekao je Mažar.

Dodao je i kako je ovo nada u novo sutra ali i pobjedu nad pandemijom kao i bolji život svih građana.  

Članovi vukovarskog SDP-a, predvođeni predsjednicom podružnice Biljanom Gaćom i kandidatom za gradonačelnika Damirom Madunom, sugrađanima su dijelili pisanice, svježa jaja, a djeci slatkiše i prigodne pakete.    

Foto: Ivan Matić

„Želim od srca svim sugrađanima, koji sutra slave, čestitati Uskrs sa željom da ga provedu sa svojim obiteljima, sretno i u zadovoljstvu“, rekao je Maduna.

Sa sugrađanima u središtu grada bili su i članovi Hrvatske konzervativne stranke (HKS) koji su građanima dijelili pisanice.

Foto: Ivan Matić

„U zajedničkoj akciji s Nezavisnom listom Ivana Penave pripremili smo 800 pisanica koje smo dijelili na 5 lokacija u gradu. Građanima u potrebi podijelili smo 600 svježih jaja. Želim sugrađanima čestitati Uskrs sa željom da ga provedu u miru i blagostanju“, rekao je predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac koji je kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivana Penave na predstojećim lokalnim izborima.