Policija tijekom vikenda zabilježila 15 prometnih nesreća

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VUKOVAR, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija u subotu, 5. studenog, prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Županja u suradnji s djelatnicima carine tijekom pregleda vozila u dva navrata pronašla i oduzela lijekove koji sadrže psihoaktivne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva. Tim prilikama je od 49-godišnjeg državljanina Luksemburga i 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oduzeto ukupno 180 komada različitih tableta. S obzirom da su pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu bez medicinske dokumentacije i u količini većoj od nužno potrebne za osobnu uporabu (u trajanju do najviše 5 dana), obojici je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna, dok su tablete oduzete. Člankom 59. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 kuna.

U nedjelju, 6. studenog, 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta. Naime, nedugo nakon što je 4. studenog putem internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se putem aplikacije za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi putem kurirske službe. Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njenog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila. Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Tijekom vikenda, od 4. do 6. studenog na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od čega 14 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u subotu, 5. studenog, oko 12,00 sati u Đurićima kada je 64-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio s vozilom s kolnika te udario u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći 64-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Jarmini, Vukovaru, Cerni, Vinkovcima-3, Županji-3, Ivankovu, Babinoj Gredi, na auto-cesti A3, u Starim Mikanovcima i Andrijaševcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,83 g/kg zabilježena je kod 15-godišnjeg vozača osobnog prijevoznog sredstva u Ilači, u Ulici V. Nazora, koji je zatečen bez zaštitne kacige na glavi, u nedjelju, 6. studenog, oko 22 sata.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 15 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.