Policija izvjestila o krađama i prometnim nesrećama. Vukovarac (33) vozio s 2,52 g/kg alkohola

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je početkom listopada ove godine počinio dvije krađe u Otoku. Prema navodima policije 29-godišnjak je iz dvorišne prostorije obiteljske kuće 50-godišnjaka Otoku otuđio pilu za rezanje betona i više građevinskih alatki, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. U drugoj krađi, iz obiteljske kuće 51-godišnjaka u Otoku otuđio je nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom vikenda, od 8. do 10. listopada, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom.

Oko 18,30 sati 9. listopada na nerazvrstanoj cesti između Vinkovaca i Nuštra, 30-godišnjakinja je, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka sletjela u cestovni kanal, pri čemu je lakše ozlijeđena.

Istog dana oko 19 sati u Ilači, 18-godišnjak je zbog nepropisnog skretanja osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka udario u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim ga je 24-godišnji vozač pretjecao. U prometnoj nesreći četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (5),  Retkovcima, Vukovaru, Županji, i na autocesti Zagreb-Lipovac (2).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,52 g/kg zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača u Vukovaru. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 46 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.