Policija izvjestila o kaznenom djelu prijevare te slučaju da je nepoznata osoba ovršila 8 hektara kukuruza

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema navodima iz redovitog policijskog izvješća u vremenu od 25. do 28. studenog 2022. godine nepoznati počinitelj je oštetio konstrukciju kapije i metalne koševe za smeće osnovne škole u Ulici Bartola Kašića u Vinkovcima. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi pronašli počinitelja i utvrdili sve tvrdnje o događaju, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdila sumnju kako je počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju.

„Osumnjičenik je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Slavonskog Broda sa zakupodavcima poslovnog prostora iz Vrbanje sklopio ugovor o zakupu, u okviru kojeg je trebao zakupodavcima isplaćivati mjesečne novčane anuitete zakupnine, no kako u periodu od 2014. do 2019. godine nije ispunio rečene obveze, pribavio je nepripadnu materijalnu dobit za navedeno trgovačko društvo u iznosu od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljena kaznena prijava“, pojapnjavaju iz policije.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zaprimila odštetni zahtjev jedne vinkovačke tvrtke koja se bavi poljoprivredom, prema kojem je toj tvrtki pričinjena materijalna šteta u iznosu od više desetaka tisuća kuna, budući je prijavljeno da je nepoznati počinitelj u listopadu 2022. godine, u području Andriješavaca, s oranice ovršio oko osam hektara kukuruza te za sebe, prema prijavi, nepripadno uzeo ovršeni urod. Policija provodi izvide kako bi utvrdila sve okolnosti, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Teška krađa.

U protekla 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zabilježila jednu prometnu nesreću u kojoj je evidentirana materijalna šteta (Nuštar).