Policija izvijestila o razbojništvu, provalama, krađama i više prometnih nesreća…

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda na području PU Vukovarsko – srijemske evidentirane su krađa, teška krađa i razbojništvo. U periodu od 30. studenog do 5. prosinca iz voćnjaka u vinkovačkom naselju Borinci, uporabom alata, iz zemlje je izvađeno i otuđeno više desetaka sadnica kruške, čime je vlasniku, 61-godišnjaku iz Zagreba, pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Tijekom noći 3./4. prosinca u ulici J.J. Strossmayera u Vukovaru provaljeno je u vanjski izlog galerije poklona, vlasništvo 43-godišnjaka, iz kojeg su otuđeni svi izloženi predmeti (nakit i suveniri). Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

U nedjelju, oko 19,55 sati, u prodavaonici u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru nepoznata ženska osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 23-godišnjom djelatnicom te otuđila više stotina kuna iz blagajne i mobilni telefon djelatnice. U događaju nitko nije ozlijeđen. Policija intenzivno traga za razbojnicom.

Tijekom vikenda, od 4. do 6. prosinca na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene te osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. U ranim jutarnjim satima 4. prosinca na južnoj vinkovačkoj obilaznici, 21-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom te udario vozilom u zaštitnu ogradu, pri čemu su tri osobe lakše ozlijeđene.

Oko 14,20 sati 4. prosinca na obilježenom pješačkom prijelazu u Mirkovcima, 70-godišnji vozač osobnog automobila udario je 16-godišnju pješakinju, koja je uslijed udara i pada na kolnik lakše ozlijeđena. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vrbanji, Nuštru, Privlaci, Iloku, Cerni, te u Vukovaru tri prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli pet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. U Vukovaru, kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila, zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,77 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 24 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.                                     

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, usmjeren na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.