Policija izvijestila o krađama i navijaču s ćiriličnim natpisom neprimjerenog sadržaja

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske navode kako je na graničnom prijelazu Tovarnik, u noći 2. listopada, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka. U vozilu je bio putnik, 18-godišnjak iz Vukovara, koji je na sebi imao istaknut odjevni predmet s ćirilićnim natpisom neprimjerenog sadržaja. Odjevni predmet je oduzet, a protiv 18-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U noći 1./2. listopada provaljeno je u prostorije nogometnog kluba u Bršadinu. Otuđeni su različiti predmeti ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Novac i nakit otuđeni su iz dvije obiteljske kuće u Markušici. Krađe su se dogodile 1. listopada u poslijepodnevnim satima. Materijalna šteta u obje krađe iznosi po nekoliko tisuća kuna.

Policijska ophodnja je u srijedu, 2. listopada, oko 21,20 sati na parkiralištu u Županji zamijetila osobno vozilo županjskih registracijskih oznaka s dvije osobe u vozilu. Prilikom legitimiranja osoba, 21-godišnjaka i 19-godišnjaka iz Bošnjaka, oni su dragovoljno policijskim službenicima predali oko 10 g opojne droge tipa marihuana. U policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 19-godišnjakom i utvrđeni prekršaji sukladno čl.3. st. 1 Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Droga je izuzeta, a protiv 21-godišnjak i 19-godišnjaka slijede optužni prijedlozi.