Policija izvijestila o još 3 provale koje su se dogodile tijekom uskršnjeg vikenda

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su jučer, 6. travnja, zaprimili prijave o još tri provale koje su se tijekom proteklog vikenda dogodile, a ove su se prijave odnosile na provale u objekte.

Tako je u vremenu od 2./6. travnja 2021. godine u Vinkovcima, u ulici Alojzija Stepinca, provaljeno u prostor gdje se nalaze proizvodni pogoni koji su u vlasništvu nekoliko vinkovačkih tvrtki, a odakle je provalnik oštetio samoposlužni uređaj za tople napitke iz kojeg je na nasilan način odnio i novce koji su prikupljeni od kupaca i konzumenata napitaka. Odgovorna osoba vinkovačke tvrtke koja gospodari oštećenim uređajem dostavila je odštetni zahtjev kojim je prijavljena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija je nakon očevida podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

U vremenu od 3./6. travnja 2021. godine u Vinkovcima, u ulici Dirov Brijeg, provaljeno je u prostor vinkovačke tvrtke gdje je unutar poduzeća iz parkiranog teretnog vozila otuđena jedna ručna bušilicu te jedna kutija s više ručnih alatki. Odgovorna osoba tvrtke iz Vinkovaca prijavila je provalu zbog čega je ista oštećena za materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija je nakon očevida podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Naposljetku je u ponedjeljak, 5. travnja 2021. godine, u Nuštru, u Ulici Bana Jelačića, za sada nepoznati počinitelj uništio armaturnu mrežu te je iz ograđenog posjeda 44-godišnjaka iz Nuštra odnio više predmeta iz motornih vozila. Nuštarac je prijavio štetu za materijalno dobro nad svojim posjedom i zbog nestalih predmeta, zbog čega je prijavio da je oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je nakon očevida podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježili smo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (Županja i Bapska).