Policija izvijestila o internet prijevari, krađi prasića, prometnoj nesreći…

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u prostorije policije pristupila 43 – godišnjakinja te prijavila kako je u siječnju 2021. godine, putem oglasnika, stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja nudi brze pozajmice uz ugovor s teleoperaterom. Tom prilikom 43-godišnjakinja je dogovorila isplatu pozajmice, nakon što ista osoba u njeno ime sklopi tri korisnička ugovora s teleoperaterom, za kupnju tri mobilna uređaja, koje je oštećena, po izvršenoj dostavi uređaja na njenu kućnu adresu, trebala poslati toj osobi radi preuzimanja. No, nakon što je to učinila, novčanu pozajmicu nije dobila, a teleoperater na temelju sklopljenih ugovora od nje zahtijeva podmirenje svih dugovanja za kupljene mobilne uređaje. Protiv počinitelja, koji je lažnim prikazivanjem činjenica doveo 43-godišnjakinju u zabludu, policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je zaprimila kaznenu prijavu od vukovarske tvrtke koja je redovnom mjesečnom inventurom, provedenom 28. veljače 2021. godine na svinjogojskoj farmi u Pačetinu, u vlasništvu te tvrtke, utvrdila manjak 104 komada prasadi prosječne težine 28 kilograma, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će dostaviti posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

U večernjim satima 25. svibnja sa zida stambeno-poslovne zgrade u Vinkovcima otuđena su dva reklamna panoa čime je 31-godišnjoj vlasnici pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom noći 25./26. svibnja u Sotinskoj ulici u Vukovaru provaljeno je u zaključani osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka koje je u vlasništvu 34 – godišnjakinje iz kojeg nije ništa otuđeno. Materijalna šteta, nastala oštećenjem vozila prilikom provale, procijenjena je na iznos od više stotina kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja kaznenog djela protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Policijski službenici su 26. svibnja oko 20,20 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru u prometnom prekršaju kretanja vozilom u suprotnom smjeru zatekli muškarca koji je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,75 g/kg) upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka. S obzirom da muškarac kod sebe nije imao nikakav identifikacijski dokument, priveden je u prostorije policije radi utvrđivanja identiteta, kojom prilikom je temeljem provjere danih osobnih podataka utvrđeno kako je dao lažne osobne podatke. Nakon provedenog daktiloskopiranja utvrđen je identitet osobe, 23-godišnjaka iz Zagreba. Ujedno je utvrđeno i da 23-godišnjak ne posjeduje važeću vozačku dozvolu.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija će protiv 23-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog (zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola), te mu je izdan obavezni prekršajni nalog (za kretanje vozilom kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera). Također, izdan mu je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (neimanje osobne iskaznice kod sebe), dok će zbog davanja lažnih osobnih podataka, čime je počinio prekršaj iz članka 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njega biti podnesen optužni prijedlog. Po dovršenoj prekršajnoj obradi, 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je pušten.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Privlaka) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, o čemu više slijedi:

U srijedu, oko 18 sati, na auto-cesti Zagreb-Lipovac, u blizini graničnog prijelaza Bajakovo, 45-godišnji državljanin Srbije je upravljajući osobnim automobilom „Renault Clio“ slovenskih registracijskih oznaka, uslijed naglog pomicanja vozila u traku namijenjenu za kretanje teretnih vozila, udario u stražnji dio priključnog vozila koje je bilo pridodano teretnom vozilu, također srpskih registracijskih oznaka. Teretno vozilo se nalazilo zaustavljeno u koloni vozila, a vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja situaciji na kolniku i neoprezne radnje naglog  pomicanja vozila udesno, prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je teže ozlijeđen. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u OŽB Vinkovci gdje mu je ukazana liječnička pomoć. 45-godišnjak je izvan životne opasnosti. Očevidom je utvrđeno kako je 45-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom koristio sigurnosni pojas.