Policija iznijela detalje prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom na vinkovačkoj obilaznici

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Poslije današnje prometne nesreće na vinkovačkoj obilaznici policija se oglasila priopćenjem za javnost poslije obavljenoga očevida.   

“Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 46-godišnjak iz Novih Jankovaca, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, vozilom skrenuo ulijevo i kretao se suprotnim prometnim trakom istočne vinkovačke obilaznice u trenutku kada mu je u susret došao teretni automobil našičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak s područja Općine Koška, prevozeći u tovarnom sanduku rasipni materijal. Nakon sudara na središnjem dijelu prometne trake kojom se kretao teretni automobil, osobni automobil je odbačen u odbojnu ogradu te ponovno udara bočnim dijelom u teretni automobil, čiji je vozač, pokušavajući izbjeći osobni automobil, naglo skrenuo ulijevo, nakon čega također udara u odbojnu ogradu koju probija te slijeće na kosu zemljanu površinu gdje se okrenuo na lijevu bočnu stranu, uslijed čega se istresao rasipni materijal koji je prevozio.

Vozač osobnog automobila je na mjestu smrtno stradao, a vozaču teretnog automobila su u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci konstatirane lakše tjelesne ozljede. U vinkovačkoj bolnici će se nad tijelom smrtno stradalog obaviti obdukcija, a vozaču teretnog automobila su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu. O prometnoj nesreći policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti posebno izvješće. Za vrijeme očevida, od 8 do 13 sati, promet je na toj dionici zaobilaznice bio zatvoren te se odvijao zaobilaznim smjerovima”, navodi se u priopćenju policije.