Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice Vojno redarstvene akcije „Oluja“ na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata čelnici Vukovarsko – srijemske i Grada Vukovara položili su vijence i odali počast poginulima. U svojoj izjavi novinarima župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić kazao je kako je ovo bitan dan za Hrvatsku i sve hrvatske građane.

„Toga dana, toga 5. kolovoza, izvojevali smo veliku pobjedu kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirana područja. Na svima nama je da gradimo bolju Hrvatsku“, rekao je Galić.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, koji je i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i saborski zastupnik, istakao je kako je VRO Oluja donijela oslobađanje okupiranih područja Hrvatske, dugo očekivani mir ali i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Komentirajući obilježavanje VRO Oluja u Kninu i dolazak podpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića, koji je i član SDSS-a, Pavliček je kazao kako je sve to trgovački dogovor HDZ-a i SDSS-a i veliki folklor. Dodao je kako je  apsurdno da se danas, 25 godina od Oluje, raspravlja o tome je li drugi čovjek Vlade Hrvatske treba biti u Kninu te da je Hrvatska uređena država kako bi to pitanje bilo passe.

„U Knin 5. kolovoza, kao i u Vukovar 18. studenoga, ne dolazi se ako imate želudac nego ako to imate u srcu. Žalosno je da je se trgovalo s Olujom, a da je sve ovo veliki folklor govori i to da niti ove godine nitko iz SDSS-a, čiji je član i Boris Milošević, nije na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru iako su pozvani kao vijećnici“, rekao je Pavliček.