Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom Dana državnosti izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije,  Grada Vukovara i braniteljskih udruga položila su vijence podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna rekao je kako obilježavanje Dana državnosti ima posebnu težinu kada se taj dan obilježava na Memorijalnom groblju i kada se prisjećamo onih koji su dali najviše za neovisnost Hrvatske.

„Oni su nam svima i obveza za stvaranje još bolje i pravednije Hrvatske. Na nama koji se bavimo politikom je da stvorimo preduvjete za ostanak u ovim krajevima, da sačuvamo postojeća i otvorimo nova radna mjesta, dovedemo investitore i povećamo plaće. Zadovoljan sam kako Hrvatska izgleda danas ali i uvijek može i mora bolje. Dovoljno je samo sjetiti se kako je Vukovar izgledao 1997. godine i kako izgleda danas. Dobro je i što konačno u Zagrebu imamo osobe s kojima možemo razgovarati“, rekao je Barna.

U izjavi novinarima dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je tijekom Domovinskog rata puno ljudi položilo život za stvaranje Hrvatske te da je i ovo način da im se zahvalimo što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić podsjetio je kako je Hrvatski sabor donio odluku o neovisnosti, da je to odluka koja je bila lijepa i radi koje su svi bili sretni ali i da je to trebalo obraniti.

„Nekako smo uspjeli. Dobili smo hrvatsku državu koju moramo cijeniti i poštivati i pokušati napraviti boljom za sve“, rekao je Josić.

Na upit je li zadovoljan stanjem u državi istakao je kako danas nitko ne može reći da je zadovoljan kada vidi kakvo je stanje u Hrvatskoj.

“Ostvaren je glavni cilj i stvorena je hrvatska država, a na nama je da je napravimo da bude bolja, kvalitetnija, da mladi ne odlaze i da svi dobro žive. Nitko to neće drugi napraviti nego to moramo sami te se pobrinuti i potruditi da neke stvari pokrenemo na bolje“, rekao je Josić