Pojačani nadzor prometne policije, posebice prema vozačima vozila na dva kotača

Foto: PU vukovarsko - srijemska

U cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će danas, 10. srpnja u popodnevnim satima pojačano nadzirati vozače i vozila u cestovnom prometu, osobito vozače vozila na dva kotača, najavljuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodaju kako je Policijska uprava jučer provela preventivno-represivnu akciju usmjerenu prema svim sudionicima u prometu, no poglavito prema vozačima vozila na „dva kotača“.
 
Policijski službenici su tako u samo par sati na širem području naše županije utvrdili i sankcionirali ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Utvrđeni su prekršaji vezani za neregistrirana električna vozila L1 i L2 kategorije, nenošenje zaštitnih kaciga na mopedima i osobnim prijevoznim sredstvima te korištenje zaštitnih kaciga koje nisu homologirane na navedenim vozilima, a utvrđeni su i prekršaji tehničke neispravnosti motocikala (nehomologirani ispušni sustavi i tehnički neispravni nosači registarskih pločica).
 
“U ovoj našoj preventivno-represivnoj aktivnosti zatekli smo 60-godišnju vozačicu električnog mopeda L2 kategorije koja se kretala kolnikom bez zaštitne kacige, neregistriranim i neosiguranim vozilom, a daljnjim provjerama smo utvrdili kako nije stekla pravo na upravljanje rečenim prometalom. Također smo i zatekli 71-godišnjeg vozača električnog mopeda L1 kategorije kako upravlja bez zaštitne kacige, neregistriranim i neosiguranim vozilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova”, navode iz policije.
 
Oba navedena vozača su isključena iz prometa i biti će prekršajno procesuirani.