Pod istragom USKOK-a i ministar rada Josip Aladrović?

Foto: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

ZAGREB, Poslije subotnjeg uhićenja i privođenja ministra graditeljstva Darka Horvata (HDZ) i istrage koja se vodi protiv potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića (SDSS) još jedan aktualni minister u Vladi RH je pod istražnim radnjama. Kako mediji prenose riječ je o ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću.

Prema pisanju tjednika Nacional, koji se poziva na izvore iz visokih pravosudnihg krugova, pitanje je dana kada će DORH i službeno podnijeti kaznenu prijavu protiv Aladrovića te da će DORH uskoro i službeno zatražiti da mu se skine imunitet. Aladrovića se tereti da je, u vrijeme dok je bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ondje nezakonito zaposlio dvije osobe, a od toga jednu po nalogu ministra Darka Horvata. Mediji prenose kako je Aladrović sebi bliskim kandidatima osiguravao pitanja kako bi se pripremili za natječaje, odnosno kako bi na tim natječajima, s obzirom na to da su imali pripremljene odgovore, i dobili posao. U godinu dana zaposlio je 68 novih radnika. Navodno kako je Josip Aladrović već napisao i ostavku na mjeto ministra.

Jutros se oglasio i Aladrović koji je za Jutarnji list rekao kako ga nitko nije kontaktirao niti je bilo što dobio od USKOK-a tako da o navodnim optužbama zna samo iz medija. Najavio je i da će se odazvati svakom pozivu ako do toga dođe.