Počela humanitarna akcija kojoj je cilj opremanje vukovarskih vrtića

Foto: www.vukovar.hr

ZAGREB, VUKOVAR, Na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu najavljen je početak humanitarne akcije „Pax et bonum“ kojoj je cilj prikupljanje sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme za Dječje vrtiće Vukovar I i II.

Kako je rečeno tom prilikom humanitarna akcija započela je 02. rujna i trajat će do 30. studenog 2019. godine te se pozivom na humanitarni broj telefona 060 9004 može se učiniti donacija. Također, u sklopu humanitarne akcije održati će se znanstveni skup “Europa i kultura sjećanja“ te humanitarni koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Akciju organizira Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. iz Zagreba u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom iz Eisenstadta. Program Akcije i humanitarni koncert predstavio je željezanski biskup Zsifkovics, koji je uz udrugu Gradišćanskih Hrvata, organizator akcije. Na koncertu sudjeluje zbor Gradišćanskih Hrvata „Pax et bonum“, Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Jasna Zlokić i Matko Jelavić i drugi.