Plivalište Vukovar slavi rođendan: U 5 godina Plivalište je posjetilo 652.000 korisnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U utorak, 1. ožujka, Plivalište Vukovar obilježava 5 godina svoga rada. Prema službenim podacima vukovarsko plivalište je tijekom 5 godina posjetilo 652.000 korisnika što je više od 130.000 korisnika prosječno po godini. Prošla godina bila je rekordna sa 165.000 korisnika, a sve brojke svjedoče o najfrekventnijem mjestu u Vukovaru. Tim povodom oglasili su se i priopćenjem iz Javne ustanove sportski objekti Vukovar:

„Plivalište Vukovar danas je moderan sportsko rekreacijski centar te uz svoje prateće uslužne djelatnosti omogućuje građanima potpuno zadovoljavanje svih potreba za kretanjem, zabavom i ugodnim okruženjem.

Prostor Plivališta podijeljen je u tri osnovna segmenta bazeni, VUgym fitnes centar te prostori saune i ugostiteljske ponude. U našem prostoru zajednički interes poslovanja pronašli su i drugi obrtnici upotpunjujući usluge Plivališta.

Plivalište Vukovar zbog svoje kvalitetne ponude osim građana rekreativaca svakodnevno koriste i brojni  sportski klubovi Plivački i Vaterpolo klub Vukovar, Ženski odbojkaški klub Vukovar, Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991, Gimnastički klub Vukovar, Spasilački klub Dunav te povremeno drugi klubovi iz našeg grada i okolice. Vrlo često gosti smo plivačkih i vaterpolo ekipa koje zbog dobrih uvjeta dolaze kod nas na sportske pripreme. Najčešće ugošćujemo Hrvatsku paraplivačku reprezentaciju i Hrvatsku plivačku reprezentaciju.

Sportski objekti na Plivalištu provode i 12 svojih redovnih programa podijeljene na mokre koji se odvijaju na bazenu i suhe koji se odvijaju u fitnes centru. U okviru Plivališta vrlo je popularna Rođendaonica. Posebno bih istaknuli mnoge EU i nacionalne projekte koji su za naše građane potpuno besplatni. Pomoću njih direktno utječemo na velike probleme kao što su problem sigurnosti zbog velikog broja neplivača. Osim toga, nekoliko programa pokrenuto je i za djecu s teškoćama u razvoju kao i za onu djecu koja su općenito u riziku od socijalne isključenosti.

Nekoliko zadnjih godina ulagali smo poseban trud pokušavajući omogućiti našim građanima korištenje Plivališta u doba pandemije. Gledano kroz programske aktivnosti, sadržaje i posjećenost smatramo da smo uspjeli prilagoditi se novim uvjetima rada osiguravajući našim korisnicima sigurnost pri tome zadržavajući kvalitetu i raznovrsnost ponude. Osim toga veliki broj projekta iz EU fondova koje smo ranije pokrenuli, osigurali su istovremeno bolje uvjete poslovanja u smislu rasterećenje troškova za zaposlene, nabavku novih rekvizita i sadržaja, smanjenju alociranih sredstava iz gradskog proračuna i zapošljavanju novih mladih stručnih osoba.

Možemo konstatirati da je interes  korisnika za sadržaje koje nudimo  izuzetno velik, a slika koju Plivalište stvara o našem kraju osobito o gradu Vukovaru pozitivna. Sve navedeno ostvareno je prvenstveno zbog stručnosti ljudi koji kreiraju i provode programe na Plivalištu, osluškuju potrebe građana. Neizostavno je istači i odličnu suradnju sa gradom Vukovarom koji prepoznaje naše planove i prijedloge te nam s povjerenjem predaje i druge objekte na upravljanje.    

Grad Vukovar kroz djelovanje ustanove Sportski objekti Vukovar uspješno nastavlja dugu povijesnu tradiciju kojom je obilježen kao grad sporta. Sport kod nas ima punu podršku šire društvene zajednice i prepoznat je kao područje od općeg društvenog interesa, a baš kao takav pridonosi zajednici kroz mnoge direktne i indirektne koristi“, navodi se u priopćenju.