Plesna grupa Venera obilježila 31. godinu djelovanja

Foto: Aleksandar Čečavac

VUKOVAR, Prigodnim programom i raznim koreografijama Plesna grupa Venera iz Vukovara obilježila je 31. godinu djelovanja. Tijekom toga vremena Venera je postala prepoznatljiva kao plesna grupa iz Vukovara koja redovito donosi zanimljive plesove i koreografije ali i koja na raznim natjecanjima osvaja priznanja.   

“Nisam mislila da ću ovo raditi 31 godinu, ali uvijek me je nešto tjeralo, neko natjecanje, prvo mjesto pa slijedeće godine potvrda prvog mjesta i tako se sve to nizalo. To drži djecu, vole putovanja pogotovo kada se s njih s ponosom vraćaju s jednim, dva ili tri pehara, a to je nešto što i mene oduševljava. Kad se osvrnem, mislim kad čovjek radi sa djecom od 5 do 15 ili 20 godina, mora njih prvo da voli, mora da ima strpljenja s njima, treba i voljeti ples. Smatram da je jako lijepo baviti se s time”, rekla je Jovanka Nekić Čučković, osnivačica i voditeljica ove plesne grupe.

Podsjetila je i na neke od rezultata koje su ostvarivali proteklih godina. Tako su povodom Međunarodnog plesnog natjecanja World Dance Open 2024. nedavno su nastupile i na natjecanju u Crikvenici na kome je bila prijavljena 81 koreografija u različitim kategorijama i različitim dobnim grupama. Na tom natjecanju članice Venere osvojile su dva prva mjesta.