Plenković: Davor Bernardić je bjegunac od sučeljavanja, dobili su poziv kao i mi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tijekom posjete Vukovaru predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković progovorio je i o brojnim aktualnim pitanjima. U više navrata je istakao koliko je aktualna Vlada RH tijekom protekle četiri godine učinila za Vukovar i podizanje kvalitete života u gradu podsjećajući na niz realiziranih projekata. Kako je rekao Vlada je sve vrijeme vodila posebno računa upravo o Vukovaru. Odgovarajući na novinarske upite i neodržavanje sučeljavanja na HRT-u kazao je kako je siguran da je i SDP dobio poziv za sučeljavanje isto onako kako je to dobio i HDZ.  

„Davor Bernardić je bjegunac koji nema niti snage niti znanja da se pojavi na sučeljavanju. Pravo pitanje za njega i za SDP je zašto su pobjegli. S ovim, kao i onim njegovim primitivnim izjavama od ranije, Bernardić se još jednom diskvalificirao za preuzimanje bilo koje odgovornosti. Osobno sam spreman za sučeljavanje bio kada na koje ću izaći sa postignućima u protekle četiri godine i jasnim programom što planira učiniti u idućem mandatu“, rekao je Plenković.

Ponovio je kako u naredne četiri godine, ako bude izabran za premijera, građanima Hrvatske jamči gospodarski rast, sigurne plaće, mirovine, zdravstveni sustav, veću prosječnu i minimalnu plaću, veće mirovine…

Na upit kako komentirao činjenicu što se Miroslav Škoro odlučio kandidirati u 2. izbornoj jedinici kazao je kako i Škoro žive na području 1. izborne jedinice te da se iz toga sve lako može zaključiti.

Najavio je i kako će od ministara Banožića i Ćorića zatražiti da mu dostave pojašnjenja o najnovijim medijskim napisima u svezi vjetroelektrana Krš – Pađene.

„Tu hrvatska javnost sve mora znati. Volio bih da se cijela priča s tim vjetroelektranama rasvijetli do kraja. Siguran sam da nije bilo nikakve namjere pogodovanja, ali tu se mora sve rasvijetliti. Želim da se rasvijetli uloga svakoga u ovome“, rekao je Plenković.

Tijekom posjete Vukovaru Plenković je boravio i na druženju članova HDZ-a u dvorištu Lovačkog doma gdje su mu uručene i pristupnice novih 100-ak članova HDZ-a.

„Neki proroci su prije desetak dana govorili kako više nema HDZ-a u Vukovaru i da smo nestali. Ovo je najbolji dokaz da to nije tako i da je HDZ nikad jači u Vukovaru. Ovo je prvih 100-ak članova, a na čekanju su i nove pristupnice“, rekao je povjerenik HDZ-a za Vukovar Nikola Mažar.