Pijan i bez maske ušao u prodavaonicu u Gunji pa završio u policiji

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“. Sumnja se da je osumnjičenik, za sada neutvrđenog dana i na neutvrđenom mjestu, pribavio vozačku dozvolu koju je na graničnom prijelazu Bajakovo, 15. prosinca oko 23,35 sati,  predao policijskim službenicima radi kontrole. Provjerama je utvrđeno da 44-godišnjak, iz Turske, posjeduje te koristi potpuno krivotvoreni primjerak vozačke dozvole, čime je oponašan izvorni primjerak vozačke dozvole Kraljevine Nizozemske. Takav je nevjerodostojni dokument upotrijebio kao pravi prilikom uporabe odnosno kontrole policijskih službenika, iako je bio svjestan da se radi o krivotvorenom dokumentu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su ga službenici, 17. prosinca 2020. godine u 01.00 sati, predali pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz podnijetu kaznenu prijavu  Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima.

U srijedu, 16. prosinca u 14,30 sati u Gunji, u trgovini mješovite robe, koja je vlasništvo vinkovačke tvrtke, 62-godišnjak iz Gunje je ušao u istu pod utjecajem alkohola (2,26 g/kg alkohola u organizmu) i bez obvezne zaštitne maske na svom licu, koja je propisana prema Odluci o nužnoj  mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Uposlenica trgovine je upozoravala 62-godišnjaka da koristi zaštitnu masku, no prekršitelj je ignorirao preporuke i upozorenja te je na nju još galamio i vrijeđao. Policijski službenici su intervenirali na način da su 62-godišnjaka smjestili u posebne prostorije policijske postaje i protiv njega su podnijeli optužni prijedlog zbog sumnje u činjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izdana mjera upozorenja za nenošenje zaštitne maske zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Tijekom proteklog perioda, 16/17. prosinca 2020. godine zabilježili smo dvije prometne nesrećes materijalnom štetom (Vinkovci, Županja).