Penava: Puno nam se toga lijepoga dogodilo, ali sve to ne može nadomjestiti potrebu za novim radnim mjestima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Nedostatak radnih mjesta najveća je prepreka razvoju grada Vukovara, ustvrdio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u govoru na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća održanoj u četvrtak u povodu Dana grada Vukovara i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

“Puno nam se toga lijepoga dogodilo u protekloj godini. I puno je lijepih projekata, ali ono što nam nedostaje su radna mjesta bez kojih gospodarski ne možemo napredovati”, kazao je Penava rekavši kako je protekle godine Vukovar doživio niz lijepih događanja poput svečane Sinjske alke i Susreta hrvatske katoličke mladeži koji je, kako je kazao, okupio 30.000 mladih koji su Vukovaru donijeli radost, vjeru i nadu u bolje sutra.

Po njegovim riječima, sve to međutim ne može nadomjestiti potrebu za novim investicijama u gospodarstvu. Velika očekivanja Vukovarci stoga imaju od novoga Zakona o obnovi i razvoju grada Vukovara koji je u izradi i koji bi, kako je kazao, Vukovaru donio niz pogodnosti i svakako, nova radna mjesta.

Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota pozvao je mlade u Vukovaru da ulažu u obrazovanje jer, kako je ustvrdio, time najbolje ulažu u vlastitu budućnost i budućnost Vukovara.

Dan grada Vukovarcima su čestitali izaslanik predsjednice Republike, brigadni general Željko Živanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Davor Miličević i predsjednika Vlade, državni tajnik Nikola Mažar.

U spomen na poginule i nestale u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa služena je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.