Penava: Gospodarska zona se popunjava dobrom dinamikom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je danas gradilišta u Gospodarskoj zoni gdje svoje objekte grade Prvo plinarsko društvo i tvrtka Autogasarius.

„Na ovoj lokaciji bit će smješteni svi djelatnici PPD-a koji trenutno rade na više lokacija u Vukovaru. Tvrtka je ušla u izgradnju svog poslovnog objekta kojeg čine tri objekta i to centralna zgrada, restoran i skladište. Radovi su započeli sredinom srpanja ove godine, planirani rok završetka je 01. rujna 2018., a u nove objekte planiramo useliti 01. listopada iduće godine“, rekao je direktor firme PPD Upravljanje Damir Kurtović.

Nakon obilaska gradilišta PPD-a Penava je posjetio i gradilište na objektu  tvrtke Autogasarius koja je također u fazi izgradnje. Tvrtka Autogasarius u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gradi halu na 1.700 četvornih metara u kojoj će biti smještena autopraonica, autoservis kao i školski centar za obuku mehaničara. Tvrtka trenutno zapošljava pet djelatnika, a u novim prostorijama zaposlit će još pet djelatnika.

„Vukovarska gospodarska zona puni se dobrom dinamikom. Preokrenuli smo loš trend iz prethodnih godina. Trenutno je popunjeno nekih 60 posto kapaciteta zone, a uskoro će taj postotak biti još viši jer imamo niz upita potencijalnih investitora“, rekao je Penava.