Pavliček: Situacija s epidemijom korona virusa u Vukovaru je zadovoljavajuća

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček, koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, kazao je kako je situacija s epidemijom korona virusa u Vukovaru trenutno zadovoljavajuća. Kazao je kako je u Vukovaru od početka korona krize maksimalno po danu bilo ukupno 11 oboljelih te da su trenutno 3 zaražene osobe i 10 ih je u samoizolaciji. I broj osoba u samoizolaciji se, kako je rekao Pavliček, smanjuje.

Kazao je i kako gradski komunalni redari redovito obilaze ugostiteljske objekte, tržne centre i ostale objekte gdje razgovaraju s odgovornim osobama kako bi ih upozorili i uputili da se drže svih propisanih mjera. Podsjetio je kako 17. kolovoza istječe preporuka o odgodi svih manifestacija koja je donesena 17. srpnja i koju su prihvatili svi stožeri. Slijedom toga otkazano je ili odgođeno niz manifestacija, koncerata i drugih događanja.

„Ta preporuka bi mogla biti stavljena izvan snage. Međutim, sve dalje manifestacije morati će se održavati po propisanim mjerama. Isto tako očekujemo i kako bi zabrana održavanja svatova također nakon 18. kolovoza mogla biti ukinuta. Ako do toga i dođe organizatori će se morati pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, a prije svega socijalne distance“, rekao je Pavliček.

Podsjetio je kako idućih dana započinju broja sportska natjecanja u Gradu i županiji te pozvao čelnike sportskih klubova da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Pavliček je odgovorio i na upit novinarima da prokomentira činjenica kako je poluprazna Vukovarsko – srijemska županija imala i po 50-ak slučajeva zaraze dnevno za razliku od gradova i naselja na Jadranskom moru gdje do prije dva tri dana gotovo da nije bilo zaraze korona virusom unatoč činjenici što je tamo na stotine tisuća turista iz cijele Europe.

„Moguće je i to. Službeni rezultati su takvi kakvi jesu. Hvala bogu pa na Jadranu broj zaraženih nije drastično rastao. Turistička sezona je dobra pa i bolja nego smo očekivali. Neka se tako nastavi i tijekom kolovoza jer svi smo svjesni da turizam puni proračun“, kazao je Pavliček.