Pavao Josić: Podizanje tužbi me neće zaustaviti u mome radu i dalje ću nastaviti ukazivati na nepravilnosti

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradski i županijski vijećnik iz Vukovara Pavao Josić održao je danas ispred zgrade suda u Vukovaru konferenciju za novinare kojoj je povod bio početak suđenja pred Općinskim sudom u Vukovaru. Prema riječima Josića tužio ga je Centar kompetencija za istraživanje i razvoj, odnosno tvrtka koja je u vlasništvu Vukovarsko – srijemske županije i to jer je objavio stavke menadžerskog ugovora koji ima direktor te tvrtke. U izjavi novinarima rekao je kako je menadžerski ugovor dobio na legalan način iz Centra poslije čega su ga tužili jer ga je podijelio s građanima.

„Direktor prema tome ugovoru ima brojna prava poput korištenja automobila, telefona, mogućnost usavršavanja i svega drugoga ali i posebnu klauzulu u kojoj stoji da ukoliko direktor nije u stanju da si zaradi za plaću županija će ugasiti tvrtku, koju je sama osnovala, a direktora prebaciti na neko drugo radno mjesto u županiji sukladno njegovoj struci i to s istom plaćom koju je imao. Takvi ugovori, koji štite prava direktora bez obzira na rezultate koje ostvaruju, ne postoje u poslovnom svijetu i vrhunac su drskosti političkih elita. Iznimno sam ponosan na ovu tužbu jer pokazuje svu trulost uhljebničkog sustava na vlasti i borbu  svim sredstvima za pozicije i masne menadžerske ugovore plaćene javnim sredstvima. Političari u Hrvatskoj stvorili su raj za sebe i svoje poslušnike“, rekao je Josić.

Na upit tko ga je sve do sada tužio tijekom protekle četiri godine, od kako djeluje kao oporbeni vijećnik, kazao je kako ga u Vukovaru od gradskih tvrtki nije tužio samo Komunalac ali i to samo zato što nije imao vremena baviti se s njima. Najavio je kako će i dalje nastaviti raditi na isti način te da ga tužbe neće zaustaviti.

Ispred suda zajedno s Josićem bio je i Dragutin Pocrnić koji je poznat kao hrvatski branitelj i dragovoljac koji je javnosti postao poznat kao osoba koja je razotkrila lanac podvođenja djevojčica u osječkom Domu za Odgoj djece.

„Živimo u državi u kojoj ljude koji progovore o stvarima koje se događaju budu proganjani na sve načine i osuđivani dok oni koji bi trebali da budu u zatvorima dobivaju odštete. Dragovoljac sam Domovinskog rata i kao takav, sa svojom obitelji, želim živjeti u državi u kojoj svi normalno žive, a ne da ona bude samo za pojedince dok su svi ostali robovi onoga što smo mi stvorili“, rekao je Pocrnić.

Sudsko ročište odgođeno je za 15.lipanj.