Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu započele 25. Vukovarske adventske svečanosti

Foto: Đuro Karalić

Prvu svijeću na vukovarskom adventskom vijencu u sklopu 25. Vukovarskih adventskih svečanosti večeras je u Dvorcu Eltz upalio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poželjevši svima mir i dobro.

“Neka svjetlo ove svijeće donese mir u domove svih nas. Isto tako trebalo bi poželjeti da taj mir, spokoj i radost uđu i u domove u Ukrajini i svim drugim ratom pogođenih država, a jednako tako i u domove i srca hrvatskih moreplovaca i naših vojnika u mirovnim misijama”, poručio je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić podsjetila je kako se ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti održavaju pod geslom “Vukovar, grad susreta”.

“U proteklih 25 godina susretali smo se u brojnim prigodama, družili, njegujući naša prijateljstva. Želimo da tako i nastavimo jer je Vukovar oduvijek bio i ostao grad susreta i prijateljstava”, poručila je Marić.

Molitvu je molio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovar, fra Josip Poleto, dok su božićne pjesme pjevali članovi i članice KUGD “Dunav” Vukovar.