Ovogodišnji Advent u Vinkovcima još bogatiji i s raznovrsnijom ponudom

Foto: Promo Cibalae

VINKOVCI, Grad Vinkovci i gradska tvrtka Promo Cibalae d.o.o. po drugi puta pripremaju Božićnu bajku – Advent u Vinkovcima koja će se na Trgu bana Josipa Šokčevića održati od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine, najavili su organizatori.

Nekoliko je i novina u odnosu na prošli Advent u Vinkovcima koji je pobrao brojne pozitivne reakcije kako Vinkovčana tako i svih oni koji su u dane Adventa prohodali gradskim središtem. Jedna od njih je i promjena lokacije pozornice na kojoj će se održavati koncerti, a koja će se nalaziti ispred velike Božićne jelke na početku pješačke zone s južne strane, gdje će biti upaljene vatre i uređena mjesta za sjedenje što će biti pravi zimski ugođaj za uživanje u glazbi i druženje.

Klizalište, koje je bilo i velika atrakcija prošlogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, ove će godine biti doslovno još i veća. Klizači će sada moći uživati na još više prostora, jer klizalište će biti veće za stotinjak četvornih metara, a to će sigurno pozdraviti najmlađi i nešto manje mladi posjetitelji. Udruga Bubamara i ove će godine biti uključena u adventske aktivnosti oko klizališta, kao i projekt Buba Bara, koji je svoju premijeru doživio na prošlogodišnjem Adventu u Vinkovcima, navode iz Promo Cibalae.

No neće uživati samo zaljubljenici u klizanje. Ugostiteljska ponuda također će biti bogatija, jer ove će godine i broj kućica oko klizališta biti veći. U produžetku „ugostiteljsko-prodajnog gradića“ nastavlja se Božićni sajam, odnosno štandovi na kojima će prigodu za izlaganje i prodaju dobiti gospodarstvenici, obrtnici ili OPG-ovi, koji će dobiti prigodu za predstavljanje svojih proizvoda.

Kao i lani, ulaz u Advent u Vinkovcima bit će posebno označen prigodnom instalacijom, bogato ukrašenim drvenim vratima, ispred kojih će biti postavljen Adventski zabavni park, koji je i prošle godine privukao veliko zanimanje najmlađih.

Na pozornici ispred okićene jelke osim zabavne, bit će i duhovne glazbe, a vrhunac će, kao i prošlog Adventa, biti koncert duhovne glazbe zbora na prozorima vinkovačke Gimnazije  gdje će biti preko sto mladih zborista i svirača iz Vinkovaca i okolice.

Uz slušanje glazbe, razgledanje štandova lokalnih obrtnika i izrađivača rukotvorina na Božićnom sajmu, u danima Adventa u Vinkovcima bit će zabave i za djecu, kuhanog vina i drugih zimskih delicija za odrasle.  I nakon završetka Adventa, u pješačkoj zoni će sve do 7. siječnja 2018. ostati klizalište i ostali zabavni sadržaji pa će Vinkovčani i njihovi gosti u tih nešto više od mjesec dana pronaći zabavu za sebe, svoje prijatelje i svoju djecu.

Organizatori Adventa u Vinkovcima  pozivaju sve udruge, tvrtke ili ustanove koje pripremaju programe bilo koje vrste (zabavne, kulturne, društvene, sportske…) u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima što se održava od 2. prosinca ove do 7. siječnja 2018. godine, neka se prijave na press@adventvinkovci.com