Otvorena izložba novinskih fotografija Večernjeg lista i Grada Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „30. godina hrvatske neovisnosti“ naziv je izložbe novinskih fotografija koju su Večernji list i Grad Vukovar otvorili u Galeriji Oranžerija vukovarskog Dvorca Eltz. Kroz fotografije izložba omogućuje građanima da se prisjete nekih od najznačajnijih trenutaka Hrvatske tijekom proteklih 30 godina.

Direktor marketinga Večernjeg lista Dražen Novak rekao je kako je izložba osmišljena prije godinu dana kada je uredništvo Večernjeg lista razmišljalo kako na najbolji način obilježiti 30. godina stradanja Vukovara.

„Svi su se tada složili kako je najbolji način za to izložba fotografija fotografa Večernjeg lista čije su fotografije svjedok vremena svega što se događalo. Izložbu čini 50 fotografija koje su tu fizički postavljene kao i 300 fotografija koje se izmjenjuju na televizijskom ekranu. Imamo tu sve one sretne trenutke iz proteklih godina, one malo manje sretne ali i neke tužne trenutke. Izložba je jedinstven način da se prisjetimo svega što se događalo oko nas. Zapravo je najteže bilo odabrati tih 350 fotografija jer se tijekom tih 30 godina puno toga događalo u Hrvatskoj“, rekao je Novak.

Izložba fotografija će u Galeriji Oranžerija biti otvorena slijedećih 10 dana.