Otvoren Božićni sajam u Vukovaru

VUKOVAR, Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček otvorio je u unutrašnjosti Radničkog doma, u centru grada, deveti po redu Božićni Sajam. I ove godine Sajam se održava u organizaciji gradske uprave i Turističke zajednice grada Vukovara.

„Htjeli smo adventsko vrijeme napraviti što kvalitetnijim za sve građane Vukovara i okolice pa se tako po deveti put organizira Božićni sajam u Vukovaru. Prvenstveno želimo poduprijeti naše obrtnike i poljoprivredna gospodarstva jer uistinu imamo što za ponuditi“, rekao je Pavliček.

Na Sajmu je svoje proizvode izložilo 50-ak izlagača iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Uz razne obrte i OPG-ove među izlagačima ima školskih zadruga kao i nekih udruga. Građani na štandovima mogu pronaći razne suhomesnate proizvode, med, proizvode od lavande, vino, suvenire rukotvorine, zlatovez, slike, igračke…

„Za sudjelovanje na Sajmu iz godine u godinu javlja se sve veći broj potencijalnih izlagača. Tako i ove godine imaju nekoliko novih izlagača. I to je pokazatelj da ovakve sajmove treba organizirati pogotovo u predblagdansko razdoblje. Trudimo se uvijek dodati nešto novo. Sajmovi su dobro mjesto za izlaganje proizvoda malih poljoprivrednih gospodarstava i drago nam je da je i vukovarski Božićni sajam prepoznat kao takvo mjesto“, rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić najavljujući kako je Sajam u Vukovaru otvoren do 23. prosinca.

Najavljeno je i kako će Advent u Vukovaru biti popraćen i nizom dodatnih sadržaja poput živih jaslica koje će se svakoga dana, održavati po tri puta. Već je otvorena kuća Djeda božićnjaka kao i klizalište na središnjem gradskom trgu.