Otvoren 16. Vukovarski etno sajam

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru danas je otvoren ovogodišnji Vukovarski etno sajam koji i ove godine donosi raznoliku ponudu. Na Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić na ovogodišnjem sajmu sudjeluju 54 izlagača iz Vukovarsko – srijemske, Osječko – baranjske i Koprivničko – križevačke županije kao i 8 ugostitelja od kojih su 3 craft pivara i Vukovarsko pivo.

“Ponuda je zaista raznolika pa su u ponudi med i proizvodi od meda, proizvodi od aronije, lavande i kupine, rukotvorine i suveniri, antikviteti, začinska paprika, ljekovito bilje, svijeće, suho cvijeće i drugo. Biti će upriličena i prezentacija starih zanata Udruge starih zanata iz Hlebina i etno ringišpil za djecu, a za najmlađe su spremne i razne zanimljive radionice”, rekla je Sekulić.

Dodala je i kako će na sajmu moći pronaći svatko nešto za sebe kao i da su najavljeni i koncerti tako da večeras nastupam grupa Subkultura, u subotu je koncert Tihe Orlića, a u nedjelju će nastupiti Tamburaški sastav Allegro. Za subotu, s početkom od 16 sati, najavljeno je i održavanje Vukovar Oktoberfesta dok se od 18 sati održava gastro manifestacija “Okusi Slavonije” na kojoj Udruženje obrtnika Vukovar zajedno s obrtnicima iz cijele Hrvatske pripremaju i građanima dijele autohtona jela i delicije poznate diljem Lijepe naše.