Otvoren 14. Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni, pod šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni, u petak je otvoren 14. Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva na kojem će do 11. rujna proizvode i usluge izložiti 40-ak izlagača iz cijele Hrvatske.

Sajam je otvorio izaslanik predsjednice Republike i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović.

“Hrvatsko gospodarstvo ugledalo je svjetlo na kraju tunela zahvaljujući gospodarstvenicima koji su, unatoč ranijim lošim politikama, znali iznaći rješenja. Stoga politika mora učiti od gospodarstva”, rekao je tom prigodom Burilović.

Ocjenio je kako će međutim Hrvatskoj uz ovakav rast BDP-a ipak trebati godine da dostigne razinu od prije početka krize 2008. godine.

Govorili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić te vinkovački pročelnik za gospodarstvo Vedran Čuljak.

Osim izložbenog dijela, na sajmu će se održati i niz panel diskusija, rasprava i izlaganja o aktualnom stanju u gospodarstvu i mogućnostima ulaganja u gospodarsko i obrtništvo. Posjetitelji sajma, mogu razgledati i Slavonski sokak koji je postavljen na Trgu dr. Franje Tuđmana u neposrednoj blizini šatora u kojem se održava sajam, a na čijim štandovima mogu pronaći bogatu ponudu tradicijskih i drugih proizvoda.

U petak će se u okviru Sajma održati Poslovni uzlet Vukovarsko-srijemske županije, besplatna edukacija malih i srednjih poduzetnika u organizaciji Poslovnog dnevnika i Styria grupe.

ĐURO KARALIĆ