Otoku odobreno 13,5 milijuna kuna za izgradnju Poduzetničkog inkubatora

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Gradu Otoku odobreno je bespovratnih 13,5 milijuna kuna za financiranje projekta izgradnje poduzetničkog inkubatora Otok, potvrđeno je iz otočke gradske uprave.

Projekt je prijavljen na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture, Europskog fonda za regionalni razvoj koji je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Grad Otok a partneri na projektu su Otočka razvojna agencija te Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. iz Osijeka.

“Realizacijom projekta osigurati će se osnovna, prijeko potrebna, poduzetnička infrastruktura i dati podrška za stvaranje novih i rast postojećih malih i srednjih poduzeća na ovom području. Neto površina izgrađene i opremljene poduzetničke infrastrukture koja će se realizirati kroz projekt iznosi 1.107,62 m2 i u potpunosti odgovara potrebama malih i srednjih poduzetnika”, navode iz Grada Otoka.

Projektom će se potpuno opremiti pet uredskih prostora, šest proizvodnih prostora, tri hladne komore sa rashladnim uređajem i policama. Opremiti će se višenamjenska dvorana, prostor za edukaciju poduzetnika i ured koji se može dodatno koristiti te popratni prostori. Poduzećima će dakle u inkubacijskom programu na raspolaganju biti vrhunska infrastruktura po subvencioniranim cijenama Grada Otoka. Osim infrastrukture, inkubator će poduzetnicima nuditi i brojne usluge kako bi im se olakšao rast i razvoj poslovanja.

Poduzetnički inkubator graditi će se u poduzetničkoj zoni.