Osnovana neovisna Vinkovačka građanska inicijativa Volim Vinkovce

Foto: vinkovci.hr

VINKOVCI, Pokrenuta je neovisna Vinkovačka građanska inicijativa Volim Vinkovce čiji su idejni začetnici neovisni vijećnici u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca Damir Jakšić i Josip Krajinović. Kako se izvješćuje na fb stranici te novoosnovane građanske inicijative, Volim Vinkovce je neovisna od bilo koje dnevne politike niti se namjerava vezati ili svrstavati prema bilo kojoj političkoj stranci koja djeluje u Vinkovcima ili Hrvatskoj.

“Ali isto tako svaka politička stranka koja bude uvažavala naše zahtjeve za Vinkovce imati će potporu ljudi iz naše grupe građana svatko prema vlastitoj savjesti. U našoj grupi građana dobrodošli su svi građani Vinkovaca koji su stranački ne opredijeljeni i koji vole Vinkovce, svako članstvo u bilo kojoj političkoj stranci spriječiti će pristupanje našoj grupi građana. U našoj grupi građana strogo su zabranjene ustaše i partizani, četnici i fašisti, nacisti i neonacisti te sve druge skupine koje promiču nasilje ili nas vraćaju u prošlost. Naša grupa građana okrenuta je budućnosti Vinkovaca, u našu grupu dobrodošli su i desni i lijevi i srednji i napredni, ne želimo gledati na nacionalnost niti na vjeru, dobrodošli su svi oni koji vole svoj grad”, navodi se.

Iz Vinkovačke građanske inicijative Volim Vinkovce poručuju kako im je namjera djelovanjem promijeniti način razmišljanja Vinkovčana, odnos Zagreba prema Vinkovcima te odnos svih drugih gradova i građana u Hrvatskoj prema Vinkovcima.