Orepić: Hrvatska sigurna i stabilna država

TOVARNIK, Sigurnosna situacija na hrvatskim granicama glede migrantske krize je stabilna i Hrvatska će i dalje nastavljati s prihvaćanjem migranata u skladu s preuzetim obvezama, poručio je u petak u Tovarniku ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić.

Orepić je potvrdio kako ima pokušaja nezakonitog prelazaka migranata hrvatske državne granice ali kako policija sve takve osobe vraća u zemlju iz koje su nezakonito pokušale ući u Hrvatsku. U izjavi novinarima u Tranzitnom prihvatnom centru za strance Orepić je pohvalio suradnju sa susjedenim zemljama rekavši kako je Hrvatska na operativnoj razini dobar partner ali i prijatelj u rješavanju pitanja migrantske krize.

“Hrvatska je slobodna, humana i prijateljska zemlja. Mi smo definitivno postali kreatori i nositelji europske sigurnosne politike”, ustvrdio je Vlaho Orepić.

Dodao je kako se u ovom trenutku u neposrednoj blizini hrvatske granice u Srbiji, u njihova tri prihvatna centra, nalazi se oko 1500 migranata, te kako je propusnost prema Mađarskoj konstantna što je, ocjenio je, dobra stvar za Hrvatsku.

ĐURO KARALIĆ