Oprez, stiže gripa!!!

VINKOVCI, Prema službenim podacima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske na području županije trenutno je 49 osoba oboljelo od gripe iako se sumnja da je broj oboljelih veći ali da oni do sada nisu zatražili liječničku pomoć.

„Gripa će ovogodišnji svoj vrhunac doseći u veljači tako da još nije kasno za cijepljenje građana jer je ono najučinkovitija zaštita protiv ove bolesti. Građani moraju znati kako gripa nije bezopasna bolest i treba je obvezno preležati. Ukoliko simptomi potraju neophodno je potražiti i liječničku pomoć“, kaže ravnateljica županijskog Zavoda Kata Krešić.

Pojašnjava i kako je gripa bolest koja počinje naglo i prati je visoka temperatura, bolovi u mišićima. Nakon dva dana javlja se curenje iz nosa, grlobolja, kašalj…  Iz Zavoda navode kako je za Vukovarsko-srijemsku županiju naručeno 10.500 doza cjepiva i da se cijepljenje prije svih preporučuje starijim osobama, kroničnim bolesnicima i zdravstvenim djelatnicima. Za njih je cijepljenje besplatno dok ostali građani cjepivo plaćaju 20 kuna.

PRESS 032