Općina Tordinci svako svoje novorođenče darivati će sa po 5.000 kuna, a prvu nekretninu poticati sa 15.000 kuna

Foto: HNS

TORDINCI, Općina Tordinci darivat će svako svoje novorođenče s 5.000 kuna, a kupnju ili gradnju prve nekretnine pomoći će s 15.000 kuna.Odlučili su tako na sjednici Općinskog vijeća svi vijećnici koji su demografsku mjeru načelnika Željka Matanovića  (HNS) jednoglasno podržali.

„Mjera je predviđena u proračunu u visini 130.000 kuna za prvu nekretninu i 60.000 kuna za našu novorođenčad koja će na svijet doći u 2019. godini. Kamo sreće da ju rebalansom moramo povećati“, zadovoljan je HNS-ov načelnik Željko Matanović koji je iskoristio priliku još jednom zahvaliti svim vijećnicima na bezuvjetnoj potpori kada je riječ o demografiji.

Do prošle godine općinska potpora za novorođene iznosila je 1.000 kuna za svako dijete te je u tu namjenu iz proračuna isplaćeno 17.000 kuna.

„Svjesni smo da je poljoprivreda i gospodarstvo ono što donosi radna mjesta i svaka inicijativa je dobro došla te će imati potporu općine. Dok je u razvijenom svijetu trend naseljavanja manjih i mirnijih mjesta, slavonska sela izumiru. Pokušavamo taj trend zaustaviti zajedničkim snagama, a na tom tragu je i naša mjera pomoći pri rješavanju stanovanja i zasnivanju ili proširenju obitelji“, poručuje Matanović.

Za ovaj tjedan svojim studentima najavio je natječaj za dodjelu stipendija koji će biti objavljen na internetskim stranicama Općine.

„HNS se opredijelio za politiku isporučivanja rezultata. To je jedini pravi put kako bismo našim žiteljima dali perspektivu u izazovnim vremenima. Ovakav općinski konsenzus jamstvo  je da politikantstvu nema mjesta kada se odlučuje o zajedničkoj budućnosti nadasve s pravim ciljem.  Kako sam i rekao puno puta, ljudi su ti koji čine razliku i zato je potpuno irelevantno lijevo ili desno“,dodao je županijski predsjednik HNS-a  Nenad Bučko pozdravljajući najavljene demografske mjere u Općini Tordinci.