Održan sastanak Kriznog stožera Vukovara, razgovaralo se kako pomoći područjima stradalima u potresu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Krizni stožer grada Vukovara održao je danas sastanak na kojem je bilo riječi o zajedničkom koordiniranom djelovanju građana, udruga, tvrtki, poduzetnika i svih zainteresiranih za pružanje pomoći nastradalim mještanima na području Petrinje, gline, Siska i okolice, a koja su pogođeni razornim potresom.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je predsjedavao sastankom, kazao je kako je na sastanku zaključeno da sva pomoć iz Vukovara treba ići s jednoga mjesta, odnosno Gradskog društva Crvenoga križa grada Vukovara. Donesena je odluka da se svi volonteri i vlasnici radnih strojeva, koji se javljaju i stavili su se na raspolaganje, trebaju javiti na broj za hitne situacije 112. Tom prilikom ostaviti će svoje kontakt podatke kako bi ih u slučaju potrebe Civilna zaštita mogla kontaktirati i usmjeriti na koji način koordinirano djelovati. Isto tako donesen je i zaključak koji se vezan uz prijevoz sredstava i opreme. Tu je istaknuto kako građani trebaju kontaktirati mjerodavne službe Grada Vukovara, odnosno pročelnika  Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražena Čuliga.

Na ovaj način želi se što kvalitetnije i učinkovitije organizirati kako bi svi resursi, koji su na raspolaganju, mogli prikupiti i proslijediti na stradalo područje. Na ovaj način želi se spriječiti pomutnja, odnosno da pojedinci, građani i volonteri ne bi djelovali individualno. Na sastanku je rečeno kako su Grad Vukovar kontaktirali brojni građani, vlasnici tvrtki udruga koji nude pomoć i stavljaju na raspolaganje svoje kamione, bagere, kombije…