Održan 7. Vukovarski HAMBURG maraton

Foto: Stjepan Ćošić

VUKOVAR, Proteklog vikenda u Vukovaru je održan 7. Vukovarski “HAMBURG” maraton. Radi se o maratonu koji okuplja istinske zaljubljenike u maratone o čemu govori i podatak da subotnjih devet sudionika tog maratona zajedno imaju 1120 istrčanih maratona. Nastupili su trkači iz RH, BiH i Srbije. Od trkača iz AK Maraton Vukovar, maraton je istrčao Stjepan Čošić, ujedno i organizator navedenog maratona, koji ih je do sada jedini istrčao svih 7.

Na 7. „HAMBURG“ maratonu pobijedio je Željko Zeljković, član AK Panonija Pančevo (3:33:44), 2. Izidor Vuković iz AK Sljeme Zagreb (3:37:15) dok je 3. mjesto osvojio Miša Segedi PK Železničar Inđija (3:38:35).

Isti dan, ali u prijepodnevnim satima, na “Memorijalno-humanitarnoj utrci Mario Madžar” na utrci od 5 kilometara prvo mjesto u kategoriji muških i ukupno drugo mjesto  osvojio je mladi član AK Maraton Vukovar Nikola Busić (20:42). Na utrci od 10 kilometara iz AK Maraton Vukovar nastupili su: Siniša Busić, Lidija Piljaš, Mirela Jelica, Domagoj Šeremet, Miroslav Drobina i Iva Gelo. Najbrži od njih bio je Siniša Busić (44:52) zauzevši 9. mjesto.