Održan 32. Vukovarski Hamburg maraton

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, U organizaciji vukovarskog maratonca Stjepana Čošića u subotu, 20. siječnja, na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 32. Vukovarski Hamburg maraton. Na maratonu su nastupili maratonci iz Vukovara, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Zagreba, Đurđevca i Biograda na moru, a stazu dugu 42,2 km najbrže je pretrčao maratonac iz Osijeka Stipica Bagarić kome je ovo prva pobjeda na Hamburg maratonu. Njegovo pobjedničko vrijeme iznosi 3:21:45 sati. 

Na ovoj utrci 2. i 3. mjesto osvojili su trkači iz Trkačkog kluba Đurđevac Kristijan Grgac i Mirko Antoljak. Od vukovarskih dugoprugaša maraton su istrčali Krešimir Šlafhauzer i Stjepan Čošić član Kluba 100 maratona. Stjepanu je ovo bio 213. maraton te se po broju istrčanih maratona/ultramaratona u Hrvatskoj nalazi na 3. mjestu. Slijedeći Hamburg maraton održati će se 17.2.2024. g. sa startom u 9 h

Inače, Vukovarski Hamburg maraton u Vukovaru je ušao u svoju 4. godinu postojanja i održavanja te se održava jednom mjesečno kroz cijelu godinu, po čemu je jedinstven ne samo u Hrvatskoj, već i šire.