Odlični rezultati mladih vukovarskih dizača utega na Prvenstvu svijeta za kadete

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, U gradu Jeddahu u Saudijskoj Arabiji , održava se Prvenstvo svijeta za kadete, s 223 natjecatelja iz 51 zemlje, a boje Republike Hrvatske na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega svijeta, branilo je dvoje članova Kluba dizača utega „Vukovar“ i to vrlo uspješno, postavivši šest novih državnih rekorda.

Nataša Dermiček je nastupila u kategoriji do 59 kg. i sa rezultatima od 53 kg. u trzaju, 66 kg. u izbačaju i 119 kg. u biatlonu, plasirala se na deseto mjesto. Nataša je pet puta pomjerala granice državnih rekorda za kadetkinje sa 53 kg. u trzaju, 64 i 66 kg. u izbačaju i 117 i 119 kg. u biatlonu.

Nikola Todorović je nastupio u kategoriji  do 73 kg. i sa rezultatima od 110 kg. u trzaju, 134 kg. u izbačaju i 244 kg. u biatlonu zauzeo je deveto mjesto. Rezultat u trzaju je izjednačen državni kadetski rekord Korona Prijića a rezultat u biatlonu novi je državni rekord.

“Prije odlaska za Saudijsku Arabiju, priželjkivali smo plasmane u prvih petnaest a evo, ostvarenja naših mladih reprezentativaca su daleko bolja. Tijekom 2021. godine unatoč koroni, naši mladi reprezentativci, pronosili su ime Vukovara nastupima u dresu sa državnim grbom na Kupu Europske unije te na europskim i svjetskim prvenstvima na Malti, Uzbekistanu, Poljskoj i Saudijskoj Arabiji, te njihovi nastupi nisu slučajnost. Nadamo se da će ove mlade promotore Vukovara u svijetu prepoznati i odgovorni u Gradu i Zajednici športskih udruga Vukovara i omogućiti im bolji tretman, kako bi ostvarili još bolje rezultate a dosadašnjim ostvarenjima su dokazali da to zaslužuju”, poručuju iz Kluba dizača utega “Vukovar”.