Odgađa se ovogodišnji Vukovar Film Festival, dio programa bit će dostupan online

Foto: Discovery d.o.o.

ZAGREB, Organizatori Vukovar Film festivala donijeli su odluku o odgađanju 14. izdanja tog  festivala, a dio programa moći će se pogledati putem online platforme, priopćeno je uz obrazloženje kako je do odgode došlo zbog epidemije koronavirusa i nepovoljne epidemiološke situacije.

Napominje se kako je odluka donesena na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, a sve u cilju očuvanja zdravlja i zbog osjećaja odgovornosti za sve posjetitelje festivala.

“Zdravlje ljudi je na prvom mjestu pa je naša odluka o odgodi festivala sasvim logična. U ovo nesigurno i izazovno vrijeme za sve nas najvažnije je pokazati socijalnu solidarnost i odgovornost prema stanovnicima Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i svim ostalim vjernim posjetiteljima našeg dugotrajnog festivala kao i svim članovima festivalske ekipe te odgovornim ponašanjem dati primjer kako svi zajedno možemo doprinijeti u borbi protiv ove još uvijek nepoznate bolesti”, izjavio je direktor festivala Igor Rakonić.

Ipak, festival se neće u potpunosti otkazati, već će njegov program – u smanjenom obliku – biti prebačen na najnoviju online platformu.

O novim datumima održavanja 14. vukovarskog filmskog festivala publika će biti naknadno obaviještena.