Od 22. do 24. lipnja u Vukovaru se održava Dunav Fest

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će se od 22. do 24. lipnja i ove godine u Vukovaru, duž šetnice uz Dunav, održati drugi po redu Dunav fest. Kako je rečeno manifestacija posvećena Dunavu ove godine produžena je na tri dana, a u sklopu nje će građani i svi posjetitelji Vukovara moći uživati u raznovrsnom programu i aktivnostima za sve uzraste, bogatoj gastronomskoj ponudi, besplatnoj vožnji Dunavom, fišijadi, susretu folklornih društava te koncertima!

“Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara tradicionalno organizira manifestacije kojima se obilježava 29. lipanj kada je Međunarodni dan Dunava. Prošle godine odlučili smo se tu manifestaciju podići na višu razinu te smo objedinili sve događaje u Dunav Fest. Ove godine u tri dana će se skupiti bogati program koji započinje 22. lipnja filmskom večeri i gastro ponudom temeljenoj na ribi. U petak nas očekuje priprema šarana na rašljama te će taj dan završiti koncertom Tamburaškog sastava Slavonski dukati. Finalni dan, u subotu, bogati program kreće od ranih sati, miris fiša će se prožimati kroz cijeli dan, a dan privodimo kraju koncertom Sandi Cenova”, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš dodao je kako je prošle godine manifestacija trajala dva dana, a ove godine je njezino trajanje produženo te traje tri dana.

„Zadovoljstvo nam je na ovaj način predstaviti bogatstvo naše kulture stoga se u sklopu programa prikazuju filmovi serijala Vučedolske tajne, a program će obogatiti i fire te bubnjarski show kao i cirkus show”, rekao je Paloš.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako je i ove godine raspisan javni poziv za natjecanje u fišijadi koji je otvoren do 15. lipnja.

“Kroz sva tri dana program će upotpuniti i sajam tradicijskih proizvoda te susreti folklornih društava. Organiziran je i Tjedan dunavske kuhinje gdje se od 22. do 29. lipnja 2023. godine u ugostiteljskim objektima koji su se odazvali spravljaju specijaliteti dunavske ribe po promotivnim cijenama. Ovakve vrste događanja utječu na broj dolazaka i noćenja u Vukovaru te očekujemo da će manifestaciju posjetiti brojni posjetitelji iz susjednih gradova i županija te kako ćemo svi zajedno uživati u kulturi i tradiciji vezanoj uz Dunav”, rekla je Sekulić.