Obnovljena novih 32 stana u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažara preuzeo je danas ključeve 32 obnovljenih stanova u sedam višestambenih zgrada na području Vukovara. Za potrebe njihove obnove iz državnoga proračuna osigurano je 11,6 milijuna kuna. Mažar je tom prilikom najavio kako će tijekom ove i slijedeće godine krenuti i obnova preostalih višestambenih zgrada na području grada a koje su do danas neobnovljene. Radi se najvećim dijelom o nekadašnjim „bata vilama“. Najavio je i početak radova na izgradnji nove višestambene zgrade sa 21 stanom.

„Radovi će započeti ove godine, a zgrada će se graditi u vukovarskom naselju Sajmište. Za njenu izgradnji biti će izdvojeno 10 milijuna kuna. Nastaviti ćemo i s dodjelom građevinskog materijala obiteljima koje žele na taj način osigurati si krov nad glavom“, rekao je Mažar.

Iz Središnjeg ureda navode i da na listi za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru imaju podneseno 1012 zahtjeva te da će samo u ovome gradu biti će dodijeljeno 130 stanova osobama koje su ispunjavaju propisane uvjete za dodjelu stanova.