Objavljena lista 277 stipendista Grada Vinkovaca

Foto: OŠ A. G. Matoš Vinkovci

VINKOVCI, Na službenoj Internet stranici Grada Vinkovaca (www.vinkovci.hr) objavljena je lista studenata koji su dobili stipendije za akademsku 2019./2020. godinu.

Kako se navodi pravo na stipendiju ostvariti će ukupno 277 studenata s područja Grada Vinkovaca koji su prethodno morali ispuniti određene uvjete. Mjesečni je iznos stipendije 700 kuna, a ista se isplaćuje u 10 jednakih obroka. Prema ranije utvrđenim kriterijima pravo na sudjelovanju na natječaju Grada Vinkovaca imali suredovni studenti nakon upisane druge godine studija.

Uvjet je bio i da su državljani Republike Hrvatske s neprekinutim prebivalištem na području grada Vinkovaca u posljednje četiri godine prije podnošenja Zahtjeva za dodjelu stipendije. Isto tako propisani uvjeti kažu i kako student koji se prijavljuje na natječaj za stipendiju mora biti upisan  na studij u Republici Hrvatskoj ili u zemlji članici Europske Unije kao i da su upisani na stručni, preddiplomski i diplomski Sveučilišni odnosno integrirani studij. Podnositelji zahtjeva ne mogu primati stipendiju ili potporu od strane drugog subjekta, a uvjet je i da do trenutka podnošenja zahtjeva nemaju više od 25 godina starosti. Prilikom dodjela stipendija gledalo se i na izbor studija, uspjeh na prvoj, odnosno višoj godini studija i socijalni status, a vrednovani su i vrhunski sportaši studenti.