Obitelj je zgrožena istupom i izjavama Maria Banožića

Foto: vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Poslije intervjua Maria Banožića za RTL televiziju, u kojem je govorio o okolnostima nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić, oglasila se i obitelj poginuloga koji kažu kako su zgroženi s njegovim medijskim istupom i izjavama.

“Mogu samo reći da je to što je rekao sramotno i da je prevršio svaku mjeru tim izjavama, ali zasad nećemo detaljnije izlaziti u javnost, već ćemo se o svemu konzultirati s našim odvjetnikom i tu situaciju rješavati na sudu”, rekao je za Jutarnji list član obitelji pokojnog Gorana Šarića.

Taj medijski istup Banožića i njegove izjave komentirao je i odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo iz Vinkovaca.

“Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake”, rekao je Šutalo za RTL televiziju.

Kazao je i da se kao punomoćnik obitelji Šarić prije svega se želi zahvaliti na mogućnosti da se čuje i druga strana priče, to jest oštećene obitelji.

“Do jučerašnjeg dana nismo željeli puniti medijski prostor s našom boli i tugom, ali užasnosti intervjuom okrivljenog Maria Banožića, primorani smo iznijeti istinu. Naime, Mario Banožić je prije svega okrivljenik i kao takav nije dužan govoriti istinu, a naše pisano obraćanje hrvatskoj javnosti će uslijediti sutra”, rekao je Šarić.

Brat poginulog Gorana za 24 sata je izjavio da Banožić obitelji nije izrazio ni sućut.

“Još će moj brat biti kriv”, rekao je brat Gorana Šarića.