Obilježene obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije, predsjednica posjetila i tvrtku Borovo

Foto: Ivan Matić

ILOK, VUKOVAR, Povodom obilježavanja 26. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i 20. obljetnice završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović organizirala je u Iloku prijem za pripadnike diplomatskog kora akreditirane u Hrvatskoj. Tom prilikom predsjednica je rekla kako hrvatski narod nije želio rat niti je želio žrtve. Poručila je i kako je Hrvatska bila i biti će čimbenik mira i suradnje sa svima koji to žele.

„Stojeći nadomak granice s Republikom Srbijom, mi i danas našim susjedima pružamo ruku mira i suradnje, u nadi da u Srbiji imamo iskrenog sugovornika u procesu nalaženja odgovora na otvorena bilateralna pitanja, kao i za suradnju u svim pitanjima i novim izazovima kojima nas može izložiti budućnost“, rekla je Grabar Kitarović.

Prethodno se predsjednica u Iloku sastala i sa gradonačelnicom Iloka Marinom Budimir i njenim suradnicima. Posjetila je OŠ Julija Benešića. Prije posjete Iloku Grabar Kitarović posjetila je i vukovarsku tvrtku Borovo gdje je se upoznala s poslovanjem ove tvrtke te obišla i proizvodne pogone. Upoznala se i s proizvodnim procesom žutih čizmi ili popularnih „zengi“ kako su ih zvali vukovarski branitelji.

„Posjetom Borovu želim dati podršku poticanju domaće proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta u Borovu, Vukovaru kao i i cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu“, rekla je Grabar Kitarović.