Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

Foto: Vukovarsko -srijemska županija

VUKOVAR, Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić održao je sastanak s predstavnicima Županijskog vatrogasnog saveza i Vatrogasne zajednice Vukovarsko – srijemske županije kao i Javne vatrogasne postrojbe, a koji predstavljaju sve članove vatrogasnih društava s područja županije. Župan Galić je u razgovorima o problemima u intervencijama u požarima ali i u potresima, poplavama i drugim nesrećama razgovarao i o programima i projektima koji se planiraju, a sve u cilju razvoja vatrogastva na cijelom području naše županije. Pohvalio je njihov dosadašnji rad te im uputio čestitke povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, a ovom prigodom poklonio je laserski printer koji će im dobro doći u radu i rješavanju administrativnog dijela posla.

„S vatrogascima radim cijeli život i ponosan sam što imamo tako dobru službu. Zahvaljujem im na njihovom trudu, radu i humanom obavljanju posla u raznim intervencijama, kao i u ostalim kriznim situacijama. Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim vatrogascima čestitam Dan vatrogasaca“, rekao je Galić.

Upućujući čestitku vatrogascima predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko – srijemske županije Antun Jelić kazao je kako na području županije djeluju 4 javne vatrogasne postrojbe (Vukovar, Vinkovci, Ilok i Županja) sa oko sto profesionalnih vatrogasaca te 26 središnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava i 20 ostalih DVD-a sa još oko 2.000 vatrogasaca. Prema riječima Jelića vatrogasne postrojbe u županiji su poprilično dobre opremljene.

„Možemo reći da je stanje zadovoljavajuće. Međutim, uvijek nedostaje novih vozila kao i mladih, zdravih i sposobnih ljudi“, istakao je Jelić.

Najavio je i kako će tijekom požarne sezone profesionalni vatrogasci iz Vukovarsko – srijemske županije i ove godine ići na Jadran. Navjerojatnije će biti stacionirani u njihovoj bazi na Hvari.