Obilježen Dan grada Otoka; zaslužnima dodijeljena priznanja, gradska uprava pohvaljena za povlačenje EU novca

Foto: Đuro Karalić

Polaganjem vijenaca podno spomenika poginulim braniteljima u gradskom središtu te svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima dodijeljene gradske nagrade, danas su građani Otoka obilježili Dan grada.

“Mi se uistinu ne štedimo kada je u pitanju razvoj grada Otoka. Imamo odličnu gradsku upravu, razvojnu agenciju i među deset smo gradova u Hrvatskoj po povlačenju EU novca”, poručio je otočki gradonačelnik Josip Šarić..

Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar obrane Mario Banožić poručio je kako je intencija Vlade da se sve ono što se može financira EU novcem.

“Preko 80 posto javnih investicija u Hrvatskom u ovom se trenutku financira sredstvima EU. Moram pohvaliti Grad Otok da to odlično radi i to se i vidi”, kazao je Mario Banožić.

Obilježavanju Dana grada Otoka nazočan je bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar.

“Svakako nas sve skupa vesele svi projekti. Vidimo da se povlače bespovratna sredstva iz EU i to je vrlo dobro. Vjerujem da svi ovi projekti koji su realizirani, kao i oni koji su u planu, vode ka zadržavanju mladih da ostanu u Otoku, a one koji su iselili možda potaknu da se vrate”, rekao je Nikola Mažar.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je pohvalio rad otočke gradske uprave rekavši kako je ona primjer da se u sinergiji s županijskom i državnim tijelima može puno toga učiniti za boljitak građana.

“Grad Otok je jedan od manjih gradova u Hrvatskoj, ali ga to ne priječi da jako dobro radi i privlači sredstva EU. Otok je odličan pokazatelj kako se jedno selo može uzdići na gradsku razinu”, rekao je župan Dekanić.

Svečanosti su nazočili i brojni drugi gosti među kojima i počasni građanin Otoka, Vladimir Šeks.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručena su priznanja Grada Otoka, a jedan od dobitnika je i donedavni dugogodišnji vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Građani Otoka Dan grada proslavljaju u spomen na 13. srpnja 2006. godine i odluku Hrvatskog sabora kojom je tadašnjoj Općini Otok dodijeljen status grada.