Nuštar – jedno od središta zaraze koronavirusom u Županiji

Foto: www.novosti.hr

NUŠTAR, Za sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u Vukovarsko – srijemskoj županiji dolazi iz Nuštra. Službeni podaci Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije kažu kako je trenutno u županiji 17 osoba pozitivno na ovu bolest. Među njima je 7 njih iz Nuštra među kojima su i 3 nova slučaja od danas. Sa Nuštrom se dovode u vezu i dvije zaražene osobe iz Vinkovaca.

Govoreći na ovu temu načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac kaže kako još uvijek nije utvrđeno kako je došlo do zaraze u Nuštru, odnosno tko je od njih bio „nulti pacijent“.

„Epidemiolozi u Nuštru i dalje provode epidemiološka istraživanja s ciljem da se otkrije kako je došlo do zaraze. I dalje se vrše testiranja pa su tako jutros došli rezultati za nova 3 pozitivna slučaja, a jučer smo dobili negativne rezultate za druga 2 slučaja“, rekao je Drinovac.

Podsjeća kako za povratnika iz Austrije, koji se na društvenim mrežama dovodio u vezu sa zarazom, nije utvrđeno da je bilo koga zarazio. Čak što više njemu je istekla mjera samoizolacije poslije čega se testirao i za kojega su nalazi bili negativni.

Među zaraženima u Nuštru je i jedan djelatnik Općine Nuštar pa su tako trenutno svi djelatnici općine pod mjerom samoizolacije. I Drinovac je bio u samoizolaciji, a u međuvremenu se testirao na virus te dobio negativne rezultate.