U novogodišnjoj noći bez izgreda, prva beba u županiji rođena u vukovarskoj bolnici

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Doček nove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji protekao je mirno i bez narušavanja javnog reda i mira, potvrđeno je iz vukovarsko-srijemske policije čiji djelatnici u novogodišnjoj noći nisu imali previše posla.

Njih, ali i pripadnike ostalih službi koje imaju 24-satno dežurstvo, u novogodišnjoj noći obišao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je dobar dio prvoga dana nove 2017. godine proveo obilazeći OKC Policijske uprave vukovarsko-srijemske, vinkovačku i vukovarsku bolnicu, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te Javnu vatrogasnu postrojbu Vukovar i županijsko vatrogasno zapovjedništvo Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima.

Prva beba u Vukovarsko-srijemskoj županiji rođena je u vukovarskoj bolnici gdje je u 2,30 sati rođena djevojčica Nika Palac.

Građani Vukovarsko-srijemske županije najluđu noć u godinu dočekali su uglavnom u svojim domovima te na organiziranim dočecima na gradskim trgovima u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Otoku i u brojnim ugostiteljskim objektima. Svugdje je bilo veselo, a nije izostala i upotreba pirotehničkih sredstava od kojih je odjekivao dobar dio noći na žalost vlasnika brojnih kućnih ljubimaca kojima je doček nove godine jedan od zacijelo najmrskijih događaja.

S obzirom da zakon dopušta uporabu određenih pirotehničkih sredstava tu pomoći previše nema, te sve ostaje na savijesti pojedinaca, a na koju se ako je suditi prema silnim eksplozijama koje su odjekivale dobrim dijelom novogodišnje noći, očito baš i ne može previše računati.