Nove provale, požar u automobilu i prometna sa smrtno stradalom osobom u Borovu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema navodima iz priopćenja PU Vukovarsko – srijemske u razdoblju od 8. do 9. siječnja 2021. godine u Vinkovcima na štetu 61-godišnjakinje iz Otoka otuđen je dio ispušnog sustava s osobnog automobila Opel Corsa vinkovačkih registarskih oznaka. Počinitelj je na parkiralištu podesnim alatom odvojio dio ispušnog sustava automobila čime je nastalo mehaničko oštećenje te je policija zbog sumnje u kazneno djelo Teška krađa podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U Vukovaru, u ulici Izidora Kršnjavoga, policija je 11. siječnja 2021. godine provela očevid zbog utvrđene sumnje da je provaljeno u obiteljsku kuću na toj adresi. Uvrđeno je da je provaljeno u vremenu od 9. do 11. siječnja te da je nestalo suhomesnatih proizvoda i povrća pripremljenih za zimnicu, nekoliko litara raznog alkoholnog pića, nekoliko produžnih kabala te pribor i oprema za ribolov. Policija je provela očevid, poduzimaju se mjere traganja za počiniteljima te otuđenim predmetima, a podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

U ponedjeljak, u 11,30 sati, u Nuštru je izgorio osobni automobil osječkih registarskih oznaka kojim se koristio  29-godišnjak iz Vinkovaca, a koji je vlasništvo 61- godišnjaka iz Petrijevaca. Policija je u suradnji s protupožarnim inspektorom provela očevid nad osobnim automobilom koji je izgorio u dijelu pogonskog motora zbog samozapaljenja razvodnih kablova instalacije i pripadnih osigurača. U požaru nije došlo do ugrožavanja okolnih nekretnina i vozila kao niti osoba, a materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija će o ovom događaju dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s materijalnom štetom (Vukovar), dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe ozlijeđene (u Vinkovcima je teže ozlijeđena jedna osoba, na cesti između Šarengrada i Mohova je jedna osoba lakše ozlijeđena), te prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba (Borovo).

Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se u ponedjeljak, u 17:30 sati, u Glavnoj ulici u Borovu i u njoj je smrto stradala 74-godišnjakinja. Iz policije navode kako je 53-godišnjak iz Borova, bez utjecaja alkohola u organizmu, upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka pri čemu je naletio na pješakinju dok su se oboje kretali prometnom cestom kojoj se odvijao promet.

„Vozač nije prilagodio brzinu kretanja i gustoće prometa (pješakinja ispred sebe) zbog čega se nije pravodobno zaustavio pred svakom zaprekom, odnosno prema prometnom pravilu ili znaku. Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru koja je odredila i obdukciju u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru. Protiv 53. godišnjaka je podnijeta kaznena prijava radi izazivanja prometne nesreće“, izvijestili su iz PU.